Новини

росіяни замінували хімзавод в окупованому Криму – там близько 200 тонн аміаку

У випадку вибуху на заводі аміачна хмара може накрити прилеглі райони за пів години. Передусім під загрозою опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини.

Фото: Сергій Малгавко

російські окупанти можуть влаштувати техногенну катастрофу на хімзаводі «Кримський титан» у тимчасово окупованому Армянську Кримського півострова.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

«Через вчинений ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок, відсутність води у Північнокримському каналі процеси виробництва на заводі “Кримський титан” в Армянську порушені до критичного рівня.

Відновити роботу у мінімально належному режимі росіяни вважають за неможливе. На території тимчасово окупованого Армянська циркулює інформація про ймовірну зупинку “Кримського титана”».

Впродовж останніх днів інженерні підрозділи окупаційної армії мінують цехи підприємства, які наразі продовжують працювати. А також закладають вибухівку на заводській та прилеглій території.

На холодильному обладнанні «Кримського титану» використовують близько 200 тонн технологічного аміаку.

У випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони за пів години. Передусім під загрозою опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини.

«Теракт на підприємстві “Кримський титан”, до якого готуються російські загарбники, означатиме штучну техногенну катастрофу, жахливу за своїми наслідками», – інформує ГУР.

Наразі до евакуації готують представників окупаційної адміністрації й місцеве населення.

Коментарі