Новини

Чернівчанин став одним із молодіжних делегатів України до ООН

Загалом за результатами відбору комісія визначила двох переможців – Кирила Демченка і Миколу Попадюка.

Фото: uk.enginprogram.org

Чернівчанина Миколу Попадюка обрали одним із молодіжних делегатів України до ООН упродовж 2023-2024 років.

Про це повідомляють у Чернівецькій ОВА.

Загалом за результатами відбору комісія визначила двох переможців. Це Кирило Демченко і Микола Попадюк, які представлятимуть молодь України на Генеральній асамблеї ООН та інших заходах у межах організації.

Микола Попадюк – учитель суспільних дисциплін Чернівецького ліцею №10 та директор програми «ENGin» в Україні. Також Микола є тренером, ведучим і проєктним координатором онлайн-курсів та програм. Зокрема, він консультант із громадянської освіти IFES, тренер Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», амбасадор цифрової освіти та ведучий онлайн-курсу «Цифрові навички для вчителів» у межах проєкту «Дія: Цифрова освіта».

«Сьогодні кожен із нас розуміє, чому голос України повинен звучати на всіх світових майданчиках, зокрема і в ООН. Це надважливе дипломатичне завдання – говорити від України, розповідати правду про події в Україні і таким способом протидіяти пропаганді та дезінформації, якою країна-агресор намагається виправдати свої злочини».

Довідково

Молодіжний делегат України до ООН – це всеукраїнська програма, спрямована на активну участь молоді в міжнародній політиці та поширенні принципів відповідальности в суспільстві, а також побудову діалогу між урядом України та молоддю.

Коментарі