Новини

«Памфір» увійшов до переліку найкращих фільмів 2023 року за версією The Guardian

Дебютна стрічка українського режисера опинилася серед 37 кращих.

Бекстейдж фільму «Памфір» / Фото: Антон Кулеба

Український «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука у переліку найкращих фільмів 2023 року від The Guardian. Дебютна стрічка українського режисера опинилася серед 37 кращих. 

Як зазначає видання, у фільмі немає натяків на війну росії проти України, але, можливо, цей конфлікт присутній у ньому в підтексті, у сенсі племінної лояльности, традицій громади та виразного, майже окультного потягу до Заходу. 

«Успішний кінопрокат у Великій Британії й визнання найкращим фільмом року від The Guardian (медіа з 200-річною історією) – це важливе досягнення для нашого фільму, його команди й країни. За рік після премʼєри на Каннському кінофестивалі «Памфір» отримав безліч відзнак і нагород, став міжнародним хітом, який побачили на фестивалях і в прокаті сотні тисяч глядачів у всьому світі. І ми будемо працювати надалі, щоб представляти Україну на найвищому рівні», – коментує The Village Україна продюсерка фільму Олександра Костіна.

Як зазначають у Film.ua, в українському прокаті стрічка вже зібрала понад 11,5 мільйонів гривень. Станом на 6 червня на фільм продали більш як 78 тисяч квитків.

«Памфір» можна буде переглянути на стримінгу Netflix з 22 червня 2023 року.

 

Коментарі