Новини

Український Червоний Хрест відреагував на слова Зеленського про бездіяльність організації

У Червоному Хресті України повідомляють, що з початку російського повномасштабного вторгнення допомогу від Товариства отримали понад 10 мільйонів людей.

Фото: Дрогобицька міська рада

Пресслужба Червоного Хреста України опублікувала допис у фейсбуку, де спростувала слова президента України Володимира Зеленського про те, що організація не допомагає боротися з наслідками підриву російськими військами греблі Каховської ГЕС на Херсонщині.

Зеленський висловив таку думку в інтерв’ю виданню «Bild», пише NV.

Український Червоний Хрест зазначив, що не має доступу до тимчасово окупованих українських територій. У пресслужбі Товариства пояснили це тим, що українська гуманітарна організація може проводити свою діяльність згідно з українським законодавством і лише на території, підконтрольній Україні.

«Наразі 6 екіпажів — а це понад 50 волонтерів, загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста, — разом із рятувальними службами продовжують евакуювати людей. Уже евакуювали 140 осіб, серед яких більшість – маломобільні. Це ті люди, які ніяк не могли самостійно вийти з будинків, і наша допомога врятувала їм життя. Їх доправили до місць тимчасового розміщення, що розташовані в Україні. Також людям організована доставка продуктів харчування та питної води», – наголошують у Червоному Хресті України.

У пресслужбі організації повідомляють, що з початку російського повномасштабного вторгнення допомогу від Товариства отримали понад 10 мільйонів людей.

Коментарі