Новини

В Україні вже відібрали льотчиків, які поїдуть за кордон опановувати літаки F-16

До навчань неможливо залучити одразу велику кількість пілотів, тому що вони потрібні в Україні через інтенсивність російських атак.

Wikimedia Commons / SMSgt Thomas Meneguin

В Україні вже визначили список льотчиків, які поїдуть за кордон опановувати літаки F-16. Про це в ефірі єдиного телемарафону розказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, до навчань неможливо залучити одразу велику кількість пілотів, тому що вони потрібні в Україні через інтенсивність російських атак.

«Треба воювати тут, але треба й навчатися там. Тому буде, ймовірно, на ротаційній основі кілька хвиль. У першій хвилі можуть бути кілька десятків пілотів. У першій хвилі будуть найкращі та найдосвідченіші пілоти», – розповів Ігнат.

Під час набору в наступні хвилі пріоритет надаватимуть тим, хто володіє англійською мовою, а ще молодим пілотам, які надалі будуть наставниками для молодших колег.

Навчання на F-16 передбачається й для інженерів та офіцерів бойового управління.

Зазначимо, що наразі невідомо скільки саме винищувачів F-16 отримає Україна. Але низка європейських країн, а також США, вже підтвердили, що проводитимуть навчання для українських пілотів.

Україна хоче отримати від 40 до 50 сучасних винищувачів.

 

Коментарі