Новини

Перевищення бактерій групи кишкової палички: що з якістю води на Чернівецькому міському пляжі

Чернівецька районна філія ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» рекомендує відпочивальникам на міському пляжі утриматися від купання.

Архівне фото Шпальти

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області опублікувало вимоги щодо місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. Так, територію Чернівецького міського пляжу, що на вулиці Донбасівській, 5, утримують відповідно до санітарних вимог.

Однак результати лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» показують, що у воді річки Прут є підвищений індекс лактопозитивних бактерій.

Завідувачка Чернівецької районної філії ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Жук у коментарі для Шпальти розповіла, що такий моніторинг проводять із травня по вересень двічі на місяць.

«Якість води досліджують на відповідні показники, які передбачені санітарно-гігієнічними нормами й правилами. Вода повинна бути безпечна для купання людини. У цьому випадку вона не відповідає вимогам у двох пробах – у місці купання і нижче купання. Патогенну мікрофлору, що викликає інфекційні захворювання, не виявили. Проте є перевищення бактерій групи кишкової палички», – каже Оксана Жук.

Завідувачка Чернівецької районної філії ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» наголошує, що для дослідження якости води беруть зразки з трьох точок: вище купання, власне з місця купання і нижче купання.

Оксана Жук зазначає, що збільшення температури повітря – це хороше середовище для утворення бактерій групи кишкової палички. Проливні дощі також впливають на якість води.

Чернівецька районна філія ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» рекомендує відпочивальникам на міському пляжі утриматися від купання.

Коментарі