Новини

На кордоні з Румунією запрацювала система для зменшення черг перед пунктами пропуску

Систему запроваджують на українсько-румунському кордоні на три місяці.

Фото ілюстративне

У пунктах пропуску на кордоні з Румунією відсьогодні, 1 червня, запрацює пілотний проєкт із тестування системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій. Це сприятиме зменшенню черг перед пунктами пропуску. Систему запроваджують на три місяці.

Про це повідомляє Державна митна служба України. 

Пілотний проєкт реалізують у пунктах пропуску: «Орлівка – Ісакча», «Порубне – Сірет», «Красноїльськ – Вікову де Сус» та «Дякове – Халмеу».

«Тестування системи попереднього повідомлення передбачатиме визначення оптимальної кількости транспортних засобів, які приймають прикордонні органи кожної зі сторін за період однієї зміни в автомобільних пунктах пропуску, узгодження порядку взаємодії під час виникнення надзвичайних ситуацій у пунктах пропуску, а також забезпечення ритмічности пропускних операцій на кордоні», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначили в Держмитслужбі, подібні проєкти вже реалізують на ділянках кордону з іншими країнами-сусідками — членкинями ЄС, і вони отримали високу оцінку від контрольних служб України та суміжних держав.

 

Коментарі