Афіша, Новини

На кінофестивалі «Миколайчук OPEN» вперше покажуть фільм для дорослих «Вересень»

Показ стрічки «Вересень» відбудеться в останній день фестивалю – 20 червня. А в український прокат фільм вийде 10 серпня 2023 року.

Кадр із чорної треш-комедії «Вересень»/пресслужба Центру Миколайчука

На кінофестивалі «Миколайчук OPEN» у Чернівцях відбудеться першопоказ чорної треш-комедії «Вересень». За сюжетом, на початку 2010-х актор Микола Вересень гине на знімальному майданчику під час виконання ролі царя Івана Грозного. Тепер чорти, які думають, що він і є Грозний, намагаються будь-що затягнути його до пекла.

Історія перестрибує у часі та просторі. У кадрі з’являються менти-вампіри в ролі чортів, гуцули-пияки в ролі янголів та інші містичні істоти.

Про це повідомляє пресслужба Культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука.

У фільмі грають Лесь Подерв’янський, Мирослав Кувалдін та Андрій Середа. Журналіст і телеведучий Микола Вересень втілив сам себе.

Режисером картини є нині покійний Георгій Фомін. Зйомки фільму «Вересень» розпочалися ще 2013 року, а завершили їх сім років по тому – у 2020-му.

На фото режисер чорної треш-комедії «Вересень» Георгій Фомін/пресслужба Центру Миколайчука

Продюсерами фільму є Ігор Савиченко, Роман Климпуш та Володимир Філіппов.

«Я стежу за “Вереснем” (тоді ще “Шляхом мерця”) із 2018 року, коли його планували до виходу у прокат. Цей фільм ще тоді вражав творчою сміливістю та обіцяв щось, чого ми раніше не бачили в українському кіно. Роки по тому можу сказати, що моє передчуття не підвело — це справді непересічний фільм із дуже чорним гумором та всіма ознаками майбутньої культовости. Єдина засторога – це суто 18+», – коментує вибір фестивалю програмний директор Міжнародного кінофестивалю «Миколайчук OPEN» Алекс Малишенко.

Показ стрічки «Вересень» відбудеться в останній день фестивалю – 20 червня. А в український прокат фільм вийде 10 серпня 2023 року.

Кадр із чорної треш-комедії «Вересень»/пресслужба Центру Миколайчука

Раніше Шпальта писала, що кінофестиваль «Миколайчук Open» у Чернівцях проведуть уже вдруге – з 15 по 20 червня.

До програми кінофестивалю ввійшли короткометражні фільми різних жанрів: ігрові, документальні та експериментальні. Глядачі побачать стрічки, що вже мали прем’єри та вигравали нагороди на міжнародних кінофестивалях «Berlinale» та «Oberhausen» у Німеччині.

Вісім фільмів показуватимуть на великому екрані вперше.

Коментарі