Новини

У Чернівецькій області закуплять шкільні автобуси на 41 мільйон гривень

Наразі потреба на шкільні автобуси збільшилася, у зв’язку з воєнними діями.

Фото: Чернівецька ОВА

Чернівецька область отримає з державного бюджету 41 мільйон гривень на придбання шкільних автобусів. Зокрема частина коштів – 16,4 мільйона – уже надійшли на рахунок обласного бюджету.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОВА.

«З початком повномасштабного вторгнення понад 50% шкільних автобусів передали для потреб ЗСУ. У зв’язку з цим збільшилася потреба у транспорті для регулярного підвозу школярів до навчальних закладів», – ідеться в повідомленні.

Крім того, в бюджеті області на 2023 рік передбачили 28,5 мільйона гривень на придбання шкільних автобусів. Найближчим часом оголосять тендер на їх закупівлю.

Нагадаємо, що у 2022 році для закладів загальної середньої освіти на залишок коштів освітньої субвенції та місцевих бюджетів придбали 12 шкільних автобусів.

Довідково

Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету на придбання шкільних автобусів затверджені постановою КМУ №418 відповідно до яких:

− субвенцію спрямовують на придбання шкільних автобусів, зокрема спеціально обладнаних для перевезення маломобільних груп населення;

− під час закупівлі шкільних автобусів враховуватимуть їх доступність для дітей з інвалідністю;

− використовують субвенцію на засадах співфінансування з місцевих бюджетів (від 5% до 30%);

− придбані автобуси передбачають підвезення школярів та педагогічних працівників до закладу освіти, де навчання відбувається за очною та/або змішаною формою навчання та які мають укриття, що відповідає Державним будівельним нормам.

Коментарі