Новини

Є загиблі та поранені: за добу росіяни обстріляли дев’ять областей

росіяни обстрілювали Україну БПЛА, мінометами, артилерією та ракетами.

Фото: Михайло Федоров

Упродовж 27 травня росіяни обстріляли дев’ять українських областей. Унаслідок атак кілька цивільних загинули.

Про це йдеться у зведенні начальників ОВА.

Чернігівщина

За добу в області зафіксували три обстріли із мінометів. В одному із сіл у Новгород-Сіверському районі згоріла будівля, ще одна – пошкоджена. Минулося без жертв.

Сумщина

Уночі та зранку російські військові обстріляли Новослобідську, Великописарівську, Глухівську, Шалигинську, Миропільську, Білопільську та Краснопільську громади. Усього зафіксували 34 вибухи. Так, унаслідок одного з обстрілів у Новослобідській громаді пошкоджені три домогосподарства. У Глухівській громаді пошкоджені три приватні житлові будинки. У Краснопільській громаді пошкоджена лінія електропередачі.

Запоріжчина

Армія рф обстріляла 16 міст і сіл, завдавши 108 ударів: 96 артобстрілів по Гуляйполю, Новоданилівці, Новоандріївці, Степногірську, Кам’янському та інших селах, шість ударів із РСЗВ по Гуляйпільському, Білогір’ю, Темирівці, атаки БПЛА по Степовому, Ольгівському, Малинівці, Червоному, ракетні удари по селах Різдвянка та Любицьке. У Гуляйполі поранення отримали дві жінки, а в Новоданилівці росіяни вбили 73-річну жительку на власному подвір’ї. Наразі зафіксували 15 нових руйнувань цивільних об’єктів: приватних будинків та господарчих споруд.

Дніпропетровщина

Вчора ввечері та сьогодні вранці росіяни знову спрямували артилерію по Нікопольському району, обстріляли Марганецьку громаду. Цього разу минулося без жертв. Наслідки з’ясовують.

Харківщина

Упродовж доби росіяни з артилерії та мінометів обстріляли щонайменше 23 населені пункти. Зокрема, завдали ракетного удару по селу Липці Харківського району. Ракета, попередньо С-300, влучила в город. Пошкоджений приватний житловий будинок. Минулося без жертв. У селі Басове Богодухівського району внаслідок мінометного обстрілу пошкоджені два приватних будинки. Внаслідок обстрілу смт Вільча Чугуївського району пошкоджені чотири житлові будинки та лінію електропередачі. Вчора ворог із РСЗВ обстріляли Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджені приватні домоволодіння. Внаслідок обстрілів у смт Ківшарівка Куп’янського району пошкоджений приватний будинок.

Луганщина

Упродовж минулої доби військові рф обстріляли Білогорівку, Невське, Діброву та Стельмахівку. Білогорівка витримала авіаудар та масований обстріл. За добу російські окупанти здійснили 93 обстріли. Ситуація в області залишається напруженою.

Донеччина

За добу зафіксували 19 обстрілів у 10 населених пунктах: Курахове, Авдіївка, Часів Яр, Костянтинівка, смт Нью-Йорк, село Васюківка, село Торське, село Карлівка, село Іванівське, село Пречистівка. Пошкоджені 13 житлових будинків (з них 6 – багатоквартирних), будинок культури, ПТУ, залізнична колія, лікарня, дитячий садок, кінозал, спортзал, ЖКХ, ЛЕП. За добу – 2 загиблих та 5 поранених.

Миколаївщина

Уночі на Миколаївщині знищили два ворожих ударних БПЛА «Shahed-131/136». Вчора росіяни завдавали артилерійських ударів по Очакову. Постраждалих немає. Також під ворожими обстрілами була акваторія Очаківської громади. Без постраждалих.

Херсонщина

За добу по області окупанти здійснили 45 обстрілів, з них по Херсону – 2 мінометних обстріли. У місті загинув 50-річний чоловік, який у цей час знаходився на вулиці. Також російські військові поцілили у райони 21-го населеного пункту області. Зокрема завдали удару по складських приміщеннях у селі Зміївка Бериславської громади, внаслідок чого пошкоджені будівлі та сільськогосподарська техніка. Цивільні не постраждали. Також російські окупанти обстріляли село Золота Балка та поцілили по території елеватора, де відбулося задимлення. З деокупованої території області евакуювали 57 осіб.

Коментарі