Новини

Milka, Oreo і Dirol: НАЗК внесло компанію Mondelez International до переліку міжнародних спонсорів війни

За підсумками 2022 року, компанія поповнила російський бюджет більш ніж на 61 млн доларів податків.

Фото: EPA/FOCKE STRANGMANN

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни американську транснаціональну компанію з виробництва кондитерських виробів, продуктів харчування та напоїв Mondelez International.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

У повідомленні йдеться, що Mondelez International не лише продовжує працювати на російському ринку, а й просуває свою продукцію в торгових мережах і виводить на ринок новинки.

Річний дохід компанії, яка працює на території 160 країн, сягає близько 26 млрд доларів. На російському ринку Mondelez International представляє ТОВ «Мон’дэлис Русь», яка має три заводи.

Зокрема фабрики виробляють: печиво «Oreo», бісквіт «Ведмедик Барні», крекери «TUC», шоколад «Alpen Gold» та «Milka», жувальну гумку «Dirol» і льодяники «Halls».

Так, компанія є лідером на ринку кондитерських виробів в категоріях «Шоколад», «Шоколадні цукерки» та «Бісквіти», а також посідає друге місце в категорії «Жувальна гумка та карамельки».

За підсумками 2022 року, прибуток російського філіалу Mondelez International склав 339 млн доларів. Виручка – понад 1 млрд доларів. Компанія поповнила російський бюджет більш ніж на 61 млн доларів податків.

Коментарі