Афіша, Новини

У Чернівцях на сцені-майстерні покажуть сімейну сагу «МАТИ ГІРКОГО (гугл транслейт)»

Вистава має вікові обмеження 18+.

Фото муздрамтеатру

У Чернівцях 25 та 31 травня на сцені-майстерні муздрамтеатру відбудеться прем’єра сімейної саги «МАТИ ГІРКОГО (гугл транслейт)». Про це повідомили у Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської.

У пресрелізі зазначають, що це історія про материнську любов, почуття сорому, заздрості та інше меншовартісне «людське добриво» на тлі радянської і пострадянської історії та російсько-української війни, що розпочалася зі сходу України.

«Подорож нащадка двох інженерів по “замкненому колу” спогадів про своїх родичів, сусідів, Діянку та Женька. “МАТИ ГІРКОГО (гугл транслейт)” – це спроба втекти / повернутися назад до ПГТ до мами, де стоїть стєнка…», — йдеться у повідомленні. 

Також зауважують, що режисер-постановник вистави Дмитро Леончик вперше познайомився з цією п’єсою у 2019 році на Тижні актуальної п’єси у Києві, у 2020-ому за нею зробив перформативні читання на третьому поверсі театру.  Згодом за підтримки Буковинського культурного фонду за цим матеріалом поставив «Покинуту божу корівку», а цього року зіграли виставу-експеримент у фоє до Дня театру.

«Не можу розлучитись із цією п’єсою. Змінюється час, змінюються акценти, другорядні моменти стають головними і навпаки. Робота з такими текстами – це відповідальність і повага до сучасної української драматургії. В тексті багато гумору, але за сміхом – біль…», — зазначає режисер.

Драматургиня та авторка п’єси Лєна Лягушонкова каже, що глядачі вже підготовлені до схожих вистав, адже у Драмтеатрі вже були вартісні роботи, наприклад, за текстом Ольги Мацюпи.

Вистава триватиме 1 годину 20 хвилин та має вікові обмеження 18+, адже у ній звучить ненормативна лексика.
Купити квитки можна у касі театру або ж за посиланням.

Коментарі