Новини

Укрзалізниця тестуватиме жіночі купе впродовж декількох місяців

Таке рішення ухвалили, аби допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше.

ФОТО: NETTAVISEN

Аби допомогти почуватися жінкам комфортніше та безпечніше, Укрзалізниця буде тестувати жіночі купе. Про це повідомляють на сайті компанії.

«Безпека українців, незалежно від гендеру, є нашим фундаментальним пріоритетом, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть основну роль у викоріненні цього явища», — зауважує голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Тестування жіночих купе триватиме декілька місяців. Разом із громадою і фахівцями компанія вирішить, чи робити їх постійною практикою. Критерії — попит та відгуки. На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через власний мобільний застосунок Укрзалізниці.

Раніше Шпальта розповідала, що на сайті Кабінету Міністрів зареєстрували електронну петицію з вимогою запровадити окремі вагони для жінок та чоловіків у потягах.

Автори петиції просили виділити принаймні по одному окремому вагону для жінок і для чоловіків у всіх потягах Укрзалізниці, які перебувають у дорозі довше як шість годин.

Для ідентифікації статі пропонують додати фільтр «стать» під час купівлі квитка.

Коментарі