Новини

Норвегія передасть Україні до 8 реактивних систем залпового вогню, а США дозволять партнерам передавати F-16

Білий дім готовий ухвалити рішення через посилення російських повітряних атак на Україну.

Фото: www.rohde-schwarz.com

Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам оголосив про додаткову військову допомогу Україні, а також розширення участи норвезької сторони в програмі навчання українців у Великій Британії.

Про це пише пресслужба Норвезького уряду, повідомляє Бабель. 

Він зазначив, що Україна отримає до восьми реактивних систем залпового вогню, а також три артилерійські радіолокаційні станції «Arthur».

Норвегія надає Україні військову допомогу через спеціальний фонд, заснований Великою Британією, а також у межах операції «Interflex» із навчання українських військових.

Адміністрація Джо Байдена поінформувала європейських союзників, що США дозволять їм передавати Україні американські винищувачі F-16.

Про це повідомляє видання CNN із посиланням на джерела, пише Українська правда.

«Відповідне рішення Білий дім готовий ухвалити на тлі щораз більшого тиску з боку представників Конгресу США та союзників через посилення російських повітряних атак на Україну», – йдеться у повідомленні.

За інформацією CNN, наразі офіційним особам Білого дому не відомо про будь-які офіційні запити будь-кого із союзників щодо передачі Україні F-16, а офіційні особи Держдепу США, яким зазвичай доручають оформлювати документи для схвалення подібної передачі третім сторонам, не отримували вказівок це робити.  

Оскільки F-16 мають чутливі технології, США повинні надати дозвіл власникам винищувачів про їх передачу третім країнам.

 

Коментарі