Новини

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до статуту звання «Герой України»

Відтепер попередній розгляд подань про нагородження званням «Герой України» здійснюватиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики.

Фото: Суспільне Чернігів

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до статуту звання «Герой України». Відтепер попередній розгляд подань про нагородження цим званням здійснюватиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при президентові. Про це йдеться в Указі на сайті Гаранта.

Як повідомила пресслужба президента, Зеленський ухвалив таке рішення, щоб кожен геройський вчинок громадян, які брали участь в обороні України, не залишився без уваги, був окремо розглянутий і відзначений на найвищому рівні.

«Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захисникові звання «Герой України» говорить про те, що це питання потребує упорядкування. Тож було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган – експертну групу. До неї увійдуть військове керівництво нашої держави, командувачі родів військ та ОСУВ [Об’єднаних стратегічних угруповань військ], представники правоохоронних відомств, які розглядатимуть кожен героїчний вчинок окремо та вноситимуть подання про присвоєння державних нагород», – сказав президент.

Згідно з Указом, при Комісії державних нагород та геральдики при президентові утворюється експертна група, яку формують представники найвищих державних органів.

Зазначимо, що дотепер для нагородження званням «Герой України» було достатньо відповідного подання до президента.

 

Коментарі