Новини

Де вигуляти собаку у Чернівцях: власників тварин запрошують подавати пропозиції

Більшість місць, які раніше визначили для вигулу собак, за фактом або забудовані, або розташовані в неприйнятних місцях.

Фото ілюстративне

Власників собак у Чернівцях запрошують подавати пропозиції щодо можливих місць для вигулу домашніх тварин у своїх районах.

Про це повідомляє у фейсбуку регіональна координаторка міжнародної організації із захисту тварин «FOUR PAWS International» в Україні Антоніна Гошовська.

Вона зауважила, що наразі у Чернівцях перелік зон для вигулу визначили Правила утримання тварин в м. Чернівцях ще 2014 року, і більшість цих місць за фактом або забудовані, або розташовані в неприйнятних місцях.

«Щоб забезпечити комфортні і безпечні умови співіснування людей та тварин у нашому місті, запрошуємо вас подавати свої пропозиції щодо потенційно можливих місць для вигулу собак у вашому районі», – йдеться у повідомленні.

Пропозиції місць вигулу собак можна залишати за посиланням.

Довідка.

Відповідно до ДБН Б.2.2-5: 2011 «Благоустрій територій», зони для вигулу повинні бути передбачені в детальних планах територій нових районів, кварталів житлової та змішаної забудови.

Відстань від місця проживання до зони вигулу має становити не більше 300 метрів і не менше 40 метрів (25 метрів в умовах щільної забудови) від житлових будинків, дитячих і спортивних майданчиків. Покриття на них повинне бути піщано-гравійним, піщано-земляним або трав’яним.

У зонах вигулу мають бути встановлені попереджувальні знаки та таблички із зазначенням відповідального за їх прибирання й утримання. Зони для вигулу повинні бути обладнані контейнерами для збору відходів.

 

Коментарі