Новини

Удари ракетами Х-22 по Одещині та атака Шахедами по Києву: головне за ніч

Унаслідок обстрілів постраждали п’ять людей.

Фото: ОК «Південь»

Уночі 8 травня росіяни атакували територію України, застосувавши іранські ударні БпЛА «Shahed» та до 8 крилатих ракет Х-22.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко та пишуть у Повітряних силах.

Київ

Унаслідок нічної атаки Шахедів у Києві травмовані п’ять людей, пошкоджені автомобілі та  житловий будинок.

«Під час останньої повітряної тривоги, яка тривала понад 3,5 години, агресор намагався завдати удару своїми БПЛА. За попередньою інформацією, це були іранські баражувальні боєприпаси “Shahed”, які атакували столицю з різних напрямків.

У повітряному просторі Києва виявили й знищили понад 30 ворожих дронів», – повідомив начальник міської адміністрації.

У Святошинському районі пошкоджені сім автомобілів і ще одна автівка горіла, зафіксували падіння уламків на житловий будинок – пошкоджені вікна і фасади.

У Солом’янському районі зачепило резервуар із дизельним пальним, обійшлося без загоряння. На стоянці пошкоджені 15 вантажних та 5 легкових автомобілів. Також імовірно, що через уламки пошкоджена газова труба.

Цієї ночі українські військові знищили всі 35 Шахедів, які атакували Україну. Удари здійснювали з північного напрямку – аеродрому «Сеща» (Брянська область рф), пишуть Повітряні сили ЗСУ.

Одещина

Близько опівночі росіяни атакували Одещину з бомбардувальників дальньої авіації, здійснивши вісім пусків із району мису Тарханкут (окупований Крим). Частина ракет не досягла своїх цілей.

«Було 7 літаків і до 8 пусків крилатих ракет Х-22, частина з них долетіла до Одеської области. Були уражені певні об’єкти, решта ракет не досягли своїх цілей – можливо, самоліквідація, можливо, просто падають через те, що це застарілі радянські ракети», – повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в етері національного телемарафону.

Ракети типу Х-22 спрямували по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на Чорноморському узбережжі.

Про це повідомило оперативне командування «Південь».

Внаслідок влучань спалахнули пожежі.

Оновлено о 10:05. Троє людей — працівники складу — отримали незначні поранення. Їм надали медичну допомогу на місці, пишуть у районній військовій адміністрації. Ще одна людина зникла безвісти. Тривають оперативно-рятувальні роботи.

Коментарі