Новини

Президент футбольного клубу «Буковина» Андрій Сафроняк став переможцем аукціону з продажу пансіонату «Зелені пагорби»

Як Андрій Сафроняк планує відновити діяльність закладу – читайте у матеріалі Шпальти.

Фото: Наталія Купіна/Фонд державного майна України у Чернівецькій області

На сайті акціонерного товариства «Прозорро.Продажі» опублікували результати аукціону з продажу пансіонату з лікування матері та дитини «Зелені пагорби» у Виженці Чернівецької області. У торгах переміг президент спортивно-футбольного клубу «Буковина» Андрій Сафроняк.

Так, пансіонат продали за 5 001 000 гривень. Початкова ціна лоту складала 3 226 000 гривень. До цього його понад десяток разів намагалися здати в оренду.

У коментарі для Шпальти Андрій Сафроняк сказав, що знав про те, що «Зелені пагорби» раніше хотіли здати в оренду. Проте, за його словами, коли є актив у власности, то простіше залучити інвестиції для розвитку закладу.

«Дуже багато планів щодо розвитку пансіонату. Ми з партнерами розглядаємо один із напрямків – це створення тренувально-реабілітаційного центру для “Буковини”. Також вважаємо першочерговим завданням подбати про реабілітацію наших військових. Але спершу треба провести ревізію будівель, території, комунікацій, тощо. Роботи багато», – підкреслив Андрій Сафроняк.

Президент футбольно-спортивного клубу «Буковина» каже, що в дитинстві сам відпочивав у «Зелених пагорбах», тому останні кілька років разом з друзями обговорював проблему оздоровлення дітей влітку.

«Все більше таборів занепадає, руїни на місці пансіонатів. Це боліло. Діти – майбутнє області та країни. За це ми маємо боротися як на полі бою, так і в тилу. Тому і вирішили спробувати поторгуватися. Хоча мало вірили, що переможемо», – резюмує Сафроняк.

Фото: Наталія Купіна/Фонд державного майна України у Чернівецькій області

Андрій Сафроняк залишиться на посаді президента футбольного клубу. Каже, що робота над відновленням діяльности пансіонату жодним чином не відволікатиме від керування клубом.

«Це навпаки підсилить наші амбітні плани як футбольного клубу, дитячої академії, тренувальної бази. Ці проєкти доповнюють одне одного».

Президент футбольного клубу «Буковина» поки не ознайомився з атласом рекреаційних можливостей області, який раніше презентувала Чернівецька обласна рада.

Андрій Сафроняк вважає, що на території Вижницького району, завдяки рекреаційним можливостям області, можна створити реабілітаційні центри для людей та дітей з інвалідністю.

Фото: Наталія Купіна/Фонд державного майна України у Чернівецькій області

Коментарі