Новини

У Чернівцях проведуть вибори ректора БДМУ: коли вони відбудуться

Вибори ректора Буковинського державного медичного університету відбудуться 12 травня.

Фото ілюстративне /архівне фото Шпальти

У Чернівцях 12 травня проведуть вибори ректора БДМУ. Про це повідомили на сайті вишу.

Серед кандидатів: Оксана Андрієць, Ігор Геруш, Олександр Іващук та Ігор Шкробанець.

Що відомо про кандидатів?

З жовтня 2021 року обов’язки ректора Буковинського державного медичного університету виконувала Оксана Андрієць. З 2014-го по 2020-й вона обіймала посаду директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації. З січня 2020 року працює на посаді професора кафедри акушерства та гінекології.

Ігор Геруш — завідувач кафедри біоорганічної й біологічної хімії та клінічної біохімії. Він також доцент і  кандидат медичних наук. Із 2011 року завідує кафедрою та працює проректором із науково-педагогічної роботи університету.

Олександр Іващук був проректором із наукової роботи та міжнародних зв’язків університету. Раніше — професор кафедри хірургії та урології. Також був завідувачем кафедри онкології та радіології. Працював лікарем-хірургом.

Ігор Шкробанець у 2007-2014 роках був начальником Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації. Також він доктор медичних наук, професор кафедри соціальної медицини й ООЗ та заслужений працівник хорони здоров’я України. Наразі начальник лікувально-організаційного управління Національної академії медичних наук України.

Раніше Шпальта розповідала, що торік у другому турі виборів не вдалося обрати ректора БДМУ, адже більшість виборців проголосувала проти всіх – 331 людина.

 

Коментарі