Новини

«Молодь — це не лише про майбутнє»: у Чернівцях завершилася друга хвиля стажування молоді у міській раді

Шестеро стажерів отримали запрошення на роботу. Інші мали змогу реалізувати власні проєкти.

Фото: Чернівецька міська рада

У Чернівецькій міській раді завершили другу хвилю стажування молоді. Про це повідомляє пресслужба мерії.

Стажування тривало два місяці й складалося з декількох етапів: теоретичного, практичного, проєктного та звітного.

Стажерка Управління охорони здоровʼя Єлизавета Білошицька розповіла, як проходила стажування за своїм напрямком.

«Усіх стажерів зустріли в управлінні, пояснили наше завдання та розподілили по закладах. Ми повинні були проаналізувати фінансову забезпеченість лікарень. Директори установ сприяли нашій роботі. Це допомогло нам у кінці стажування в підготовці своїх проєктів», — розповідає Єлизавета.

Фото: Департамент соціальної політики ЧМР

Серед стажерів Департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради є студентка Ольга. Її рідний брат Сергій — доброволець та наразі вважається зниклим безвісти. Вдома на нього очікує троє діток.

Аби підтримати такі ж родини, дівчина ініціювала власний проєкт. 

«Це стажування дало мені поштовх для реалізації свого проєкту. Я вважаю, що він безумовно дуже важливий. Оскільки з грудня я не лише представниця ініціативної групи зниклих військовослужбовців, а й сестра одного з них. Сьогодні відбудеться реалізація мого проєкту – це зустріч з родичами зниклих військових. Наразі надзвичайно важлива соціальна і юридична підтримка таких сімей», — зазначила стажерка Ольга.

Після завершення стажування шестеро стажерів отримали запрошення на роботу. Зокрема двох із них рекомендували до Департаменту соціальної політики, ще по двоє — до Управління освіти й Управління комунікацій, зовнішніх зв’язків та електронного урядування.

Фото: Департамент соціальної політики ЧМР

Координаторка стажування у Чернівецькій міській раді Яна Мельник розповіла про можливості, які воно дає.

«Програма стажування є надзвичайно перспективною для залучення молоді до процесів життєдіяльности міста. Стажування — це можливість перейняти унікальний практичний досвід від працівників міської ради. Також це шанс для молоді стати частинкою великої команди міської ради. І, звісно, це важливий крок молодих людей у їхньому громадському житті.

Молодь — це не лише про майбутнє. Молодь — це теперішнє, адже їхні ініціативність та креативний підхід важливі для покращення Чернівців надалі», — зазначає радниця міського голови та координаторка стажування Яна Мельник.

Також вона розповіла, що з-понад 70 заявок успішно пройшли співбесіди й стали стажерами 57 учасників. На сьогодні 45 стажистів успішно завершили своє стажування та отримали нагороди.

 

Коментарі