Новини

Братська могила солдатів радянської армії у Чернівцях: де їх перепоховають

Могилу перенесуть із території Центрального парку культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка на кладовище, що на вулиці Зеленій.

Фрагмент пам’ятника на могилі радянських воїнів. Фото: Суспільне Буковина

Сьогодні, 25 квітня, Чернівецька міська рада ухвалила рішення перепоховати скелетовані рештки з братської могили генералів і старших офіцерів радянської армії.

Наразі могила розташована на території парку Шевченка. Рішення про перепоховання ухвалили на засіданні виконавчого комітету.

Могилу перенесуть із території Центрального парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка на територію кладовища №1 (християнське кладовище, квартал №80-а) МКП «Історико-культурний заповідник «Кладовища на вул. Зеленій», вул. Кишинівська, 1.

Відповідальні за процес перепоховання: Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства, Департамент інфраструктури й благоустрою міської ради та Управління охорони культурної спадщини.

Раніше Шпальта розповідала, що Чернівці — серед міст, де знесли найбільше російських та радянських пам’ятників.

Довідка

Пам’ятник генералам і старшим офіцерам радянської армії з’явився на території Центрального парку у 1969 році. Відомо, що тоді там поховали 6 радянських офіцерів.

Коментарі