Новини

На Буковині шість громад отримають по 110 тисяч доларів допомоги на розвиток від Програми DOBRE

Матеріальну підтримку використають на реалізацію проєктів місцевого економічного розвитку, покращення послуг та молодіжні ініціативи.

Максим Бурдавіцин. Фото: Український кризовий медіацентр

Шість територіальних громад Буковини отримають цього року матеріальну та технічну допомогу на суму близько 110 тисяч доларів кожна – для реалізації проєктів. Це Вижницька, Великокучурівська, Глибоцька, Недобоївська, Усть-Путильська та Хотинська ТГ. Вони є партнерками Програми USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».

Про це під час роботи Школи ефективних медіа, яку в межах цієї програми організував Український кризовий медіацентр, повідомив заступник керівника Програми «DOBRE» Максим Бурдавіцин.

«Ми запускаємо процес, де навчаємо, тренуємо представників громад. Матеріальна підтримка не є головною складовою в рамках проєкту. Водночас у її рамках запускаємо проєкти місцевого економічного розвитку, на реалізацію яких виділяємо по 30-35 тисяч доларів для кожної громади, проєкти покращення послуг – 70 тисяч доларів і молодіжні проєкти – 10 тисяч доларів. Тож загалом кожна громада отримає цього року на реалізацію проєктів підтримки на суму 110 тисяч доларів», — зазначив він.

У рамках Програми територіальним громадам допомагають на умовах співфінансування зреалізувати один проєкт, тоді як їх може бути 10-20. На інші – громада шукає фінансування та реалізує самостійно.

Так, 29 березня в селі Мариничах Усть-Путильської громади Чернівецької области відкрили сучасну швейну майстерню. 

Того ж дня у Вижницькій громаді запрацював молодіжний простір «Carpathian Gate». Обладнання до майстерні, меблі та інтерактивну техніку для простору закупили за підтримки Програми «DOBRE».

Коментарі