Новини

На Буковині чотири громади отримали автобуси від французьких благодійників: їх передали школам

Автобуси отримали Кельменецька, Вижницька, Селятинська та Сторожинецька громади.

Фото: Чернівецька ОВА

Чотири громади Чернівецької области отримали пасажирські автобуси від французьких благодійників. Ними будуть підвозити учнів до шкіл.

Про це йдеться на сторінці обласної військової адміністрації.

Які школи отримали автобуси

Комісія з розподілу гуманітарної допомоги визначила чотири громади, які отримають автобуси. Це Кельменецька, Вижницька, Селятинська та Сторожинецька.

У Кельменецькій громаді автобус отримав ліцей, де підвозу потребують 50 дітей. Також ним возитимуть 40 дітей зі Слобідки до школи у Вартиківцях. Загалом громада потребує сім шкільних автобусів.

У Вижницькій громаді возитимуть 62 дітей до Міліївського ліцею. Загальна відстань – майже 38 кілометрів. А загальна потреба громади – сім автобусів.

У Плосківському ліцеї Селятинської громади навчається понад двісті дітей, Більшість із них проживає на відстані від 3 до 8 кілометрів від ліцею, тому там найскладніша ситуація. Школярів возитимуть за маршрутом Руська – Селятин – Галицівка. Загалом громада потребує чотири шкільні автобуси.

Сторожинецька громада отримала автобус, яким возитимуть учнів та вчителів до Старожадівського ліцею. Загалом там потребують підвозу понад двісті учнів. Загальна відстань маршруту – 51 кілометр. Громада потребує сім шкільних автобусів.

2023 року в обласному бюджеті передбачили 28,5 мільйонів гривень на придбання шкільних автобусів, зазначили в ОВА.

Коментарі