Новини

У Чернівцях стартував відбір кандидатів на відзнаку імені Кохановського

Є вісім номінацій.

У Чернівцях стартував прийом пропозицій щодо кандидатів на відзнаку імені Кохановського. Премію вручать під час урочистостей з відзначення Дня міста. 

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

Запропонувати кандидата можуть підприємства, державні установи, заклади культури, освіти, науки, засоби масової інформації, творчі спілки та громадські організації щороку до 1 серпня.

Номінації на відзнаку Кохановського:  

– «Наукове відкриття року»;

– «Краєзнавча розвідка року»;

– «Журналістська знахідка року»;

– «Мистецький тріумф року»;

– «Місцева ініціатива року»;

– «Меценат року»;

– «Бізнес-проєкт року»;

– «Молодіжна ініціатива року».

Вам буде цікаво: Про «татка» Чернівців бургомістра Кохановського, за часів якого місто розвинулося до рівня європейських столиць

Хто може претендувати на  відзнаку:

– громадяни України, інших держав, науковий, творчий колектив або група, громадська організація, підприємство, засіб масової інформації за кращі наукові, науково-популярні, художні та журналістські праці, краєзнавчі розвідки, в яких висвітлюється історія міста Чернівців та діяльність його самоврядування,  що здобули загальне визнання, створюють і популяризують позитивний імідж міста Чернівців у зарубіжних країнах. На муніципальну відзнаку можуть також претендувати соціально важливі для чернівецької громади проєкти та ініціативи мешканців, громадськості й бізнесу.

Відзнаку вручають під час урочистостей з відзначення Дня міста.

Кожен лауреат отримує диплом із зображенням Антона Кохановського, медаль та відповідну грошову винагороду у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів.

Пропозиції щодо відзначення Муніципальною відзнакою імені Антона Кохановського потрібно подати на ім’я міського голови до канцелярії міської ради (кабінет 113).

Довідкова інформація за телефоном 52-25-79.

Довідка:

Муніципальну відзнаку заснували з метою вшанування пам’яті очільника міського самоврядування Чернівців Антона Кохановського та належного відзначення найбільш видатних наукових досліджень, науково-популярних, художніх та журналістських праць, краєзнавчих розвідок, пов’язаних з історією Чернівців та діяльністю міського самоврядування, а також підтримки соціально важливих для чернівецької громади проєктів та ініціатив.

 

Коментарі