Новини

Оприлюднили проєкт, який виграв конкурс із найкращого благоустрою парку Шевченка у Чернівцях

Концепція реконструкції має за мету посилити наявну природність, структуру та функціональну насиченість парку Шевченка.

Ілюстрація з сайту міської ради

Конкурс на найкращий проєкт благоустрою парку Шевченка у Чернівцях виграв колектив з Одеси. Вони представили природну концепцію реконструкції. Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

За словами пресслужби, переможцем конкурсу обрали проєкт авторського колективу з Одеси: Архітектурне бюро «SPACE ODYSSEY ARCHITECTS». Учасник та учасниці — Євген Чернат, Ганна Чернат, Валерія Полянська, Мая Горшкова. Переможці отримають грошову винагороду у розмірі 120 000 гривень.

Про проєкт

Концепція реконструкції має за мету посилити наявну природність, структуру та функціональну насиченість парку Шевченка.

«Велика кількість різноманітних видів зелених насаджень робить із парку справжній ліс серед міста. Тому кожне нове втручан­ня спроєктовано з повагою до наявної рослинности, зберігає, або взаємодіє з нею», — йдеться у проєкті.

За словами пресслужби, головна інтервенція — Садова алея. Вона познайомить людину з парком та вестиме її крізь зелень, оминаючи урба­нізовані алеї та площі. На шляху відвідувачі проходитимуть крізь різні ландшафтні та функціональні зони.

Архітектори пропонують змінити огорожу, що оточує парк, на місце для сидіння. Приберуть металеву огорожу з частини вулиць Федьковича і Гузар та встановлять там лавиці.

Площу перед літнім театром пропонують засадити молодими деревами, які не перекриватимуть фасад театру. На місці пам’ятника радянському генералу Боброву буде площа для відпочинку та гри.

Згідно з планом, у парку будуть зони для проведення заходів просто неба, ігрові, спортивні майданчики, зони відпочинку, а також для вигулу собак. Окрім цього, у парку будуть покривати доріжки гранітною плиткою, стабілізованим гравієм та гумовим покриттям на бігових доріжках.

 

 

Коментарі