Новини

Чернівчани за декілька годин підписали петицію до міської влади про розірвання будь-яких контрактів з УПЦ МП

Це зокрема договори комунального обслуговування та оренди комунальних ділянок.

Фото: АСС

Чернівчани за кілька годин підписали петицію про розірвання міською владою договорів з УПЦ МП. Станом на ранок 11 квітня вона має 410 підписів. Про це йдеться на сайті з петицією.

Зазначимо, що звернення зареєстрував Сорочан Іван Васильович учора, 10 квітня.

У ньому вимагають від міської влади Чернівців ухвалити рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Чернівецькою міською радою, Чернівецькою ОТГ, міськими структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою (УПЦ МП).

Зокрема це договори комунального обслуговування; оренди комунального майна; оренди комунальних земельних ділянок; договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном; договори з обслуговування мереж тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення тощо.

Також у петиції просять зробити перевірку і вжити заходів щодо численних випадків незаконного будівництва на орендованих земельних ділянках впритул до будівель, що мають статут пам’ятників історії та розташовані у зоні ЮНЕСКО у місті.

Коментарі