Новини

В Естонії запустили програму безплатного протезування для українців, які втратили кінцівки на війні

Вартість одного такого протеза – 70-80 тисяч євро.

Фото: пресслужба 36-ї бригади

В Естонії запустили програму безплатного протезування та реабілітації для українців, які втратили кінцівки внаслідок війни. Програму створили у співпраці Українського благодійного фонду BGV та естонського уряду.

Про це повідомляє пресслужба фонду.

Протезування проводитимуть у Таллінні, у Східно-Талліннській центральній клінічній лікарні. Пацієнтам встановлюватимуть біонічні електронні протези, які регулюються індивідуально під потреби конкретного користувача. Це забезпечує повну симетрію та природність ходи.

Такі протези обладнані амортизаторами та рядом рухомих елементів для підвищеної фізичної активності, а також мають спеціальний мобільний застосунок, що дозволяє перемикатися з ходьби на різноманітні спортивні режими. Вартість одного такого протеза становить 70-80 тисяч євро.

У межах програми протези вже отримали два українці, які в березні повернулися з Естонії до України та продовжують реабілітацію у вітчизняних медичних закладах.

Для українців протезування в межах програми є повністю безплатним: виготовлення, встановлення, реабілітацію та логістичні витрати беруть на себе ініціатори проєкту. До кінця року партнери планують організувати протезування для 20 українських військових і цивільних.

Коментарі