Новини

На голлівудській Алеї слави з’явилися зірки з українськими тваринами, що зникають

Зірки з назвами видів цих тварин тимчасово розмістили активісти UAnimals.

Фото: UAnimals

Гуманістичний рух «UAnimals» на Алеї слави у Голлівуді (Лос-Анджелес, США) тимчасово розмістив зірки з українськими тваринами, що зникають. Через війну росії проти України з української фауни може зникнути степовий орел, бурий ведмідь, євроазійська рись, чорний лелека, крапчаста сипуха та ще понад 80 видів тварин.

Про це повідомляє UAnimals.

Зірки з назвами видів цих тварин активісти тимчасово розмістили біля зірок Тома Круза, Френка Сінатри, Арнольда Шварценеггера та інших відомих особистостей.

«росія вчиняє в Україні екоцид та екотероризм, цілеспрямовано знищує все живе. Через ракетні обстріли, підриви, замінування та інші варварські дії росіян масово гинуть тварини — як дикі, так і домашні. У зв’язку з екоцидом проти рф мають бути запроваджені додаткові санкції. Країна-терорист повинна відповісти за порушення екологічної безпеки в Україні та долучитися до відновлення української екосистеми після війни шляхом виплати репарацій», – каже засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Фото: UAnimals

Як повідомляє UAnimals, 20% українських природоохоронних територій зазнали пошкоджень внаслідок війни. За інформацією гуманістичного руху, десять національних природних парків, вісім заповідників і два біосферні заповідники окуповані. В деяких із цих природоохоронних територій, пише UAnimals, росіяни полюють та відстрілюють диких тварин, які перебувають під охороною.

Встановлення зірок відбулося в рамках міжнародної кампанії #StopEcocideUkraine. Вона має на меті притягнути росію до відповідальности за екологічні злочини, вчинені під час війни в Україні. У рамках ініціативи активісти комунікують з українськими та іноземними політиками. Крім цього, UAnimals провів низку мітингів у різних кутках світу: Варшаві, Нью-Йорку, Лондоні, Празі.

Підтримати міжнародну кампанію #StopEcocideUkraine та діяльність UAnimals можна за посиланням.

Коментарі