Новини

До 500 тисяч євро на енергозабезпечення: як малий та середній бізнес може отримати фінансову допомогу

Програма має на меті підтримати фінансування енергоефективних інвестицій для зменшення споживання енергії та викидів діоксиду вуглецю.

Фото: Unsplash/Robert Anasch

Німеччина розпочала проєкт, завдяки якому українські підприємці зможуть отримати до 500 тисяч євро кредиту на розширення свого бізнесу.

Про це повідомили у Кабінеті Міністрів. Там презентували програму підтримки фінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств «Додай енергії твоєму бізнесу», пише Слово і Діло з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

Фінансуванням проєкту займається уряд Німеччини. Загальна сума допомоги – сім мільйонів євро. Програма має на меті підтримати фінансування енергоефективних інвестицій для зменшення споживання енергії та викидів діоксиду вуглецю.

Кошти розділять між двома банками-партнерами. Укргазбанк отримає чотири мільйони євро, а Банк Львів – три мільйони євро. Однак гроші надійдуть їм у гривні.

«Кредитний ресурс у національній валюті на 7 млн євро дозволить убезпечити підприємців від валютних коливань та утримати їхню стабільність в аспекті енергоефективности. В умовах російської збройної агресії проти України нова програма «Додай енергії твоєму бізнесу» може стати рятівним жилетом для багатьох українських підприємств», – зазначив заступник міністра фінансів України з питань євроінтеграції Юрій Драганчук.

Як отримати кредит

Аби отримати фінансування, необхідно звернутися до одного з банків-партнерів і надати їм необхідний пакет документів. Максимальна сума кредиту – 500 тисяч євро у гривневому еквіваленті. Термін фінансування за кредитом може сягати п’яти років.

Мікро-, малі та середні підприємства, які хочуть стати учасниками проєкту, повинні відповідають певним критеріям. До прикладу, підприємства мають працювати понад один рік і мати позитивну кредитну історію.

Окрім цього, бізнес повинен представити свій інвестиційний проєкт у сфері енергоефективности, який забезпечить зниження викидів вуглекислого газу щонайменше на 20%.

У проєкті можуть брати участь підприємства, які є резидентами України та не перебувають під санкціями України, ЄС, ООН та Німеччини.

 

Коментарі