Новини

Комісія ООН із розслідування порушень в Україні продовжить свою роботу ще на рік

Це вирішили після того, як Рада ООН із прав людини ухвалила резолюцію «Ситуація з правами людини в Україні внаслідок російської агресії».

Фото: UN Human Rights Council

Мандат Незалежної міжнародної комісії ООН із розслідування порушень в Україні продовжили ще на рік. Це вирішили після того, як Рада ООН із прав людини ухвалила резолюцію «Ситуація з правами людини в Україні внаслідок російської агресії».

Про це повідомляють у Міністерстві закордонних справ.

«Важливим елементом резолюції є підтвердження необхідности забезпечення відповідальности за порушення прав людини, міжнародного гуманітарного права та найбільш серйозні міжнародні злочини. Відтак Україна разом із партнерами продовжить роботу зі створення спеціального трибуналу для притягнення російського керівництва за злочин агресії», — йдеться у повідомленні МЗС.

За результатами роботи, Комісія дійшла висновку, що зібрані її слідчими докази свідчать про те, що окупаційна влада рф скоїла численну кількість порушень міжнародного права у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права в усіх регіонах України, що перебували або перебувають під тимчасовою окупацією.

Коментарі