Новини

Як записати дитину до першого класу: у Чернівцях почали реєстрацію

До 31 травня потрібно принести документи до закладу освіти.

Архівне фото Шпальти/1 вересня 2021 року

Відсьогодні, 3 квітня, у Чернівцях приймають заяви та документи для зарахування дітей до перших класів.

Про це повідомляють на сторінці міського Управління освіти.

Подання заяв і документів відбуватиметься через портал «Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти» або електронну адресу закладу освіти.

Якщо батьки не змогли подати заяву та документи самостійно, вони можуть це зробити у закладі освіти, а також в Управлінні освіти Чернівецької міської ради. В управлінні це можна зробити у вівторок і четвер з 9:00 до 16:00 за адресою: вулиця Героїв Майдану, 176.

У закладі повинні повідомити батьків електронною поштою про результати реєстрації та про необхідність подати відповідні документи до 31 травня.

Як пише Суспільне Чернівці, батькам потрібно принести до школи копію свідоцтва про народження, оригінал або копію медичної довідки, оригінал документа, який підтверджує місце проживання дитини чи одного з батьків, який мешкає на території обслуговування закладу (для першочергового зарахування).

Під час прийому заяви не обов’язково з’являтися з дітьми. Також заклад не повинен вимагати відомостей про місце роботи, посади батьків або осіб, що їх замінюють.

Якщо 31 травня кількість поданих заяв перевищуватиме загальну кількість місць у класах, то спочатку зараховуватимуть дітей, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене або які є братами чи сестрами школярів, які здобувають освіту у цьому закладі, чи дітьми працівників закладу.

Діти з особливими освітніми потребами, які проживають на території обслуговування комунального закладу освіти, мають право на першочергове зарахування.

З 15 червня будуть приймати заяви тільки за наявности вільних місць у закладі.

Коментарі