Новини

Норвегія передасть 12 дизель-поїздів на прохання України

Потяги, які поїдуть із Норвегії в Україну, не нові — їх виготовляли у 1984-1985 роках.

Потяги, які передадуть Україні/ ФОТО: NETTAVISEN

Норвегія планує передати Україні 12 дизель-поїздів. Чотири з них відправлять до літа, а ще вісім — упродовж року. Про це розповів в інтерв’ю виданню «Nettavisen» норвезький міністр транспорту Йон-Івар Нігорд.

«Транспорт абсолютно необхідний для того, щоби все працювало. Вони [українці] перебувають [його] у стані війни, їм потрібно транспортувати багато матеріалів, їжі та цивільної допомоги», — пояснив Нігорд.

Загальна вартість витрат, пов’язана з транспортуванням і підготовкою потягів, становить від 10 до 12 мільйонів норвезьких крон (приблизно від 880 тисяч до 1 мільйона євро).

Потяги, які поїдуть із Норвегії в Україну, не нові — їм 40 років. Проте Україна сама попросила про таку підтримку, пише видання. Ймовірно, Україні передадуть двовагонні поїзди «Norske Tog Class 92», які виготовляла у 1984-1985 роках для норвезьких державних залізниць німецька компанія «Duewag».
Потяги розраховані на 168 пасажирів та можуть розганятися до 140 км/год. Перш ніж їх візьмуть в експлуатацію, їх доведеться переробити під колії шириною 1520 мм.

Коментарі