Новини

Чернівці виграли грант на створення простору для розвитку та інтеграції бізнесу

У просторі зможуть проводити тренінги, воркшопи, форуми та багато іншого.

Фото ілюстративне,  IGotoWorld

Чернівці ввійшли до переліку 18 муніципалітетів України та Молдови, які отримають підтримку в рамках Грантової програми ЄС для реагування і відновлення. Проєкт передбачає створення простору для розвитку та інтеграції бізнесу. 

Сума гранту – 100 тисяч євро. Проєкт будуть реалізувати вже цього року.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

«Проєкт, який спрямований на створення належного фізичного простору для проведення заходів соціальної реабілітації та інтеграції, розвиток соціального підприємництва та релокованого бізнесу, а також на покращення комунікації ВПО з представниками муніципалітету, бізнесом та іншими організаціями громадянського суспільства», – йдеться у повідомленні.

Що передбачено? 

Проведення тренінгів, курсів, воркшопів для ВПО, психологічні та юридичні  консультації, інтеграційний табір, форум, 3 грантові конкурси. А також буде забезпечено оснащення та функціонування майданчика (фізичного простору), на базі якого проводитимуть згадані заходи соціальної інтеграції.

Як зазначив директор Департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради Сергій Бостан, проєктний менеджмент – це ефективний інструмент залучення додаткових фінансових можливостей для розвитку нашої громади.

«Тому ми постійно моніторимо, готуємо заявки на участь у грантових програмах і маємо в цьому певні успіхи. Цього року плануємо впроваджувати декілька проєктів. І один із них — у рамках M4EG»

Нагадаємо, у Чернівцях відкрили безпечний простір для саморозвитку жінок «Вільна».

 

Коментарі