Новини

До Буковини впродовж року релокували понад 100 підприємств

Чернівецька область увійшла до п’ятірки лідерів, де громадяни отримали грантову підтримку у межах програми «єРобота».

Фото: thedigital.gov.ua

Торік до Чернівецької области переїхали понад 100 представників бізнесу. Про це повідомили у Чернівецькій обласній раді. 

У повідомленні йдеться, що за програмою релокації на Буковину переїхало 93 підприємства. Наразі залишилося 92. Найбільше підприємств перемістилися на територію Чернівецької громади — 39. 

Також під час сесії Чернівецької обласної ради розповіли про результати грантової підтримки у межах програми «єРобота», яка запрацювала торік у липні.

В області ухвалили 132 позитивних рішення про виділення грантових коштів розміром понад 30 мільйонів гривень. Серед переможців – 98 підприємств та 15 юридичних осіб, які планують розширювати бізнес і відкривати нові лінії виробництва. Дев’ятнадцять осіб мають намір започаткувати власну справу.

Загалом на Буковині створять 279 нових робочих місць.

Крім того, Чернівецька область увійшла до п’ятірки лідерів за кількістю ухвалених позитивних рішень. Найбільше ініціатив підтримали у сфері оптової та роздрібної торгівлі. Гранти також виграли на переробну промисловість, ремонт автівок, організацію харчування, діяльність у сфері охорони здоров’я та сільського господарства.

Коментарі