Новини

Українські військові завершили навчання на танках Challenger 2 у Британії

Вони пройшли навчальні інструкції з командування та водіння танками, а також уміють ідентифікувати цілі та вражати їх.

Фото: Міноборони Великої Британії

Військовослужбовці Збройних сил України завершили навчання на танках «Challenger 2» у Великій Британії

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на Міноборони Британії.

Українські екіпажі та танки будуть на позиціях для весняного контрнаступу, кажуть у британському Міноборони.

«Надихає спостерігати за рішучістю українських солдатів, які завершили навчання на танках “Challenger 2” на британській землі. Ми продовжуватимемо підтримувати їх і робити все можливе, щоб підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – сказав міністр оборони Британії Бен Уоллес.

Українські бійці пройшли навчальні інструкції, як командувати та водити танками «Challenger 2», а також ідентифікувати цілі та вражати їх.

«Для команди центру бойових маневрів було честю провести це навчання для наших українських партнерів. Ми всі були надзвичайно вражені продемонстрованим рівнем компетентности, і ми не сумніваємося, що наші друзі використовуватимуть танки “Challenger 2” найефективніше в майбутніх боях, коли вони будуть боротися за свою Батьківщину», – сказав лейтенант Джон Стоун, який керував навчальною місією.

Крім 14 британських танків «Challenger», Британія відправляє Україні 20 бронетранспортерів Bulldog та 30 самохідних артилерійських установок AS-90.

Раніше ми писали, що парламент Швеції дозволив уряду відправити Україні оборонну техніку та боєприпаси на 6,2 мільярда крон (554 мільйони євро). Це танки, самохідні артилерійські установки й зенітно-ракетні комплекси.

Коментарі