Новини

СБУ затримала буковинку, яка поширювала відео про переміщення техніки українських військових

Відео набрало популярности та з’явилося в російських спільнотах.

Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала буковинку, яка поширювала в соцмережах інформацію про переміщення військової техніки Збройних сил.

Про це повідомляють в Управлінні СБУ в Чернівецькій області.

За даними слідства, жителька стала очевидицею руху військової техніки ЗСУ. Вона зафіксувала побачене на телефон і одразу ж розмістила відео на своєму акаунті в тік-току.

За короткий час відео переглянули понад півтори сотні тисяч користувачів, які поширили його в різних соцмережах. Потім відео потрапило і до російських спільнот.

Наразі фігурантці повідомили про підозру за першою частиною статті 114-2 Кримінального кодексу України – несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Також триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Буковинці загрожує до 5 років позбавлення волі.

В СБУ нагадують, що поширення інформації про переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ в соціальних мережах, публікація її в пресі чи повідомлення стороннім особам може призвести до ворожих ракетних ударів по зазначених локаціях. Такі дії завдають шкоди обороноздатності країни, спричиняють удари по критичній інфраструктурі та становлять загрозу життю і здоров’ю цивільного населення.

Коментарі