Новини

У Чернівцях поки не штрафуватимуть пільговиків за невалідовану поїздку

Натомість контролери перевірятимуть валідацію та проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Сьогодні, 24 березня, комунальне підприємство «Чернівецьке тролейбусне управління» на своїй сторінці у фейсбуку опублікувало допис, де йдеться про те, що у квітні не штрафуватимуть людей пільгових категорій за невалідований проїзд.

Натомість контролери перевірятимуть валідацію та проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Видають по 200 карток на день

У коментарі для Шпальти в.о. начальника Тролейбусного управління Петро Лисак пояснив, що штрафування за невалідований проїзд довелося відкласти, бо не всі охочі отримали свої пільгові картки.

«Ми бачимо, що залишається багато людей, які подали заявки на отримання картки, і вони ще їх не отримали. Ми досі маємо такі звернення».

Лисак каже, що Чернівецьке тролейбусне управління видає за день у середньому 200 карток. За його словами, аби роздати всі пільгові картки, потрібно ще не менше місяця.

Не розуміють принципів валідації

В.о. начальника комунального підприємства зазначає, що не всі люди, які отримали картки, розібралися і зрозуміли принцип роботи валідації.

«Є багато випадків, коли люди не знають, що картку потрібно валідувати. Вони гадають, що це як пенсійне посвідчення — отримали картку і все — можна їхати».

Петро Лисак розповідає, що Тролейбусне управління планує приділити увагу навчанню людей пільгових категорій щодо користування проїзною карткою.

Фото: ЧТУ

Пільговики не з Чернівців повинні звертатися до своїх територіальних громад

Ще однією незручністю Лисак називає невелику кількість валідаторів у тролейбусах. Як зазначає в.о. начальника ЧТУ, за 2-3 тижні надійде необхідна кількість валідаторів, яких вистачить для під’єднання до всіх транспортних засобів.

У зв’язку з цим у гугл-формі, яку потрібно заповнити для отримання пільгової картки, можуть зареєструватися лише мешканці Чернівецької громади, які проживають у Чернівцях, Чорнівці або Коровії.

«Люди, які приїжджають до Чернівців із навколишніх сіл, повинні звернутися до своєї територіальної громади. Та, зі свого боку, укладає угоду з тролейбусним управлінням про відшкодування поїздок. Далі подає списки пільговиків, і тоді ми виготовляємо транспортні картки», – пояснює Петро Лисак.

Щодо принципу роботи контролерів, в.о. начальника Тролейбусного управління розповідає, що щодня формують наряди, які виходять на окремі маршрути. Лисак каже, що контролери заходять у тролейбус, представляються і повідомляють людей про те, що зараз відбудеться перевірка.

Коментарі