Новини

Одяг, техніка та продукти: в Україні створили сайт, де можна отримати безплатну допомогу

На сайті можна подати оголошення про те, чим ви хочете поділитися. А також – самим попросити про допомогу.

Фото: Iryna Khabliuk / Getty Images

В Україні створили дошку оголошень Sharity.place, щоб допомагати людям, які були змушені покинути свій дім через війну. Про це пише Bazilik Media.

На сайті пропонують одяг і взуття, побутову техніку, продукти й навіть уроки англійської. Якщо серед оголошень не вдалося знайти потрібного – можна залишити заявку із запитом. Вся платформа працює повністю безплатно.

«Я сам опинився в такій ситуації. Ми виїжджали з Херсонщини в Грузію. У мене був мінімум речей з собою. В автівці були троє дорослих, ми могли взяти лише найнеобхідніше: документи і якісь базові речі. У багатьох є речі, які купуєш, – і вони лежать. І можна їх віддати на благодійність», – розповідає один з ініціаторів проєкту Павло Чебукін.

Як це працює

На сайті є система бронювання. Людина бронює речі, домовляється з дарувальником про зустріч чи інший спосіб передачі.

Надати чи отримати допомогу можна за посиланням.

Поки оголошення лише з України та Грузії. Але до благодійників планують додати Польщу, Німеччину та інші країни, де проживає багато українців.

Наразі проєкт в пошуку волонтерів служби підтримки, розробників та маркетологів. Якщо ви хочете долучитися Sharity.place чи маєте ідеї, як покращити сервіс, – пишіть на пошту команди [email protected] або звертайтеся через форму на сайті.

Коментарі