Новини

Українські діти-переселенці отримали майже 600 тисяч книжок

Такі підсумки першої річниці благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!».

Фото: Мінкульт

Благодійну акцію «Українським дітям – українську книгу» започаткував Державний комітет телебачення і радіомовлення України за підтримки Офісу Президента України, Міністерства культури та інформаційної політики України, і Міністерства закордонних справ України.

Ідея благодійної акції – забезпечити підручниками та художньою літературою дітей, які через російську агресію вимушено залишили свої домівки.

Про це говорили під час пресконференції «Підсумки першого року реалізації благодійної акції “Українським дітям – українську книгу!”» в медіацентрі «Україна-Укрінформ», повідомляє на своєму сайті Мінкульт.

Фото: Мінкульт

У межах цієї акції, яка триває протягом року, юні читачі як в Україні, так і за кордоном, отримали майже 600 тис. примірників підручників, навчальних посібників, художньої літератури.

Українські книги отримали діти-біженці в Бельгії, Франції, Словаччині, Польщі, Австрії, Іспанії та ще 19 країнах.

«Багато речей під час війни були унікальними, і я радий, що хороші ініціативи продовжуються й цього року. Ми вдячні всім, хто долучився, зокрема видавцям. Ця акція, фактично, волонтерська, а видавці, такі як “Фоліо”, “Ранок”, “Освіта”, “Антологія”, “Абетка”, “Чорні вівці”, “Книга XXI століття”, видавництво “Підручники і посібники” об’єдналися, щоб наші діти й переселенці могли отримувати українську книгу», – сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Фото: Мінкульт

Міністр підкреслює, що процес не стоїть на місці ще й завдяки підтримці видавців на різних книжкових ярмарках, де Україна представляла свою продукцію.

Коментарі