Новини

Канада продовжила на рік програму підтримки біженців з України

Програма передбачає допомогу біженцям у пошуку тимчасового притулку в Канаді та надання їм необхідної підтримки.

Уряд Канади продовжив ще на рік дію програми підтримки українських біженців. Про це повідомляє видання «Ліга.Новини».

«Оскільки росія продовжує своє незаконне та невиправдане вторгнення в Україну, Канада, як і раніше, підтримуватиме тих, хто був змушений тікати», – йдеться у повідомленні.

До програми входять допомога біженцям у пошуку тимчасового притулку в Канаді та надання їм необхідної підтримки.

У межах підтримки Міністерство імміграції, біженців та громадянства Канади продовжило на рік дію дозволу на екстрені поїздки між Канадою та Україною (CUAET). Це означає, що українці та члени їхніх сімей зможуть до 15 липня 2023 року безплатно подати документи на отримання візи CUAET.

Ті, хто її одержав, повинні будуть в’їхати до Канади до 31 березня 2024 року. Водночас ті, хто має візу CUAET та вже перебуває у Канаді, повинні до 31 березня 2024 року безплатно продовжити або змінити свій тимчасовий статус.

Українські біженці отримають одноразову фінансову допомогу, а також доступ до екстреного житла терміном до 2 тижнів, якщо це необхідно, після прибуття до Канади.

Програму CUAET запустили 17 березня 2022 року, вона надає українцям та їхнім найближчим родичам будь-якої національности можливість залишатися в Канаді як тимчасовим резидентам на строк до 3 років.

Вони також мають право на безплатний дозвіл на роботу або дозвіл на навчання, що дає можливість їм влаштуватися на роботу практично у будь-якого канадського роботодавця або записатися на освітню програму в Канаді.

Коментарі