Новини

У Чернівцях дозволили рух тролейбусів та маршруток під час повітряної тривоги

Сьогодні громадський транспорт курсував і під час повітряної тривоги.

У Чернівцях дозволили рух громадського транспорту під час повітряної тривоги. Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької міської ради.

«Наразі немає законодавчого акта чи постанови Кабінету Міністрів, які обмежували б рух транспорту під час повітряної тривоги. Є розроблений алгоритм дій Державною службою з надзвичайних ситуацій. І є рекомендація дотримуватися алгоритму дій. Наразі маємо й електронну петицію, суспільний запит про їзду громадського транспорту під час повітряної тривоги, і вона набрала необхідну кількість голосів. Невдовзі її винесуть на розгляд сесії міськради», – розповідає заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Водночас, за його словами, депутати міської ради не можуть ухвалити рішення про рух транспорту під час повітряної тривоги. Тому, щоб врегулювати це питання, звернуться до Чернівецької ОВА чи ДСНС.

Наразі, згідно з рішенням ЧТУ, у Чернівцях дозволили рух тролейбусів. Щодо руху маршруток – приватні перевізники вирішуватимуть індивідуально.

Що відомо

16 лютого у Чернівцях зареєстрували петицію про дозвіл руху громадського транспорту під час повітряної тривоги. Вона набрала понад 250 голосів.

На думку авторки петиції, зупиняти транспорт під час повітряної тривоги недоцільно, оскільки немає достатньо облаштованих місць для укриття. Тому пасажири, яких висадили під час повітряної тривоги, скупчуються на зупинках.

«Кожна вимушена зупинка під час повітряної тривоги збиває графік руху транспорту, він стає все більш ненадійним. Попри повітряну тривогу, найімовірніше, людина повинна дістатися до роботи чи до іншого місця призначення альтернативними методами. Це або приватний транспорт, або таксі, або пішки. До того ж це додаткове навантаження на бюджет кожного чернівчанина, оскільки в середньому поїздка в таксі складає 100 гривень», – мовиться в тексті петиції.

Водночас в ОВА повідомили, що не планують скасовувати заборону руху громадського транспорту під час тривоги. Навіть у разі подання звернень від органів місцевого самоврядування.

«У всіх областях України Рада оборони ухвалила відповідне рішення про заборону роботи транспорту під час тривоги. Вимоги про заборону роботи суб’єктів господарювання під час тривоги та необхідність направлення співробітників у сховище є загальнодержавними. Тож на поточний момент скасування неможливе. Безпека наших співгромадян – понад усе», – сказала перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Раніше ми писали, що виконавчий комітет Чернівецької міської ради оголосив переможців конкурсу для перевезення пасажирів на чотирьох автобусних маршрутах.

Коментарі