Новини

Чернівцям погодили закупівлю 50 нових тролейбусів за кошти Європейського банку

Також схвалили фінансування будівництва нової тролейбусної лінії через Калинівський ринок.

Фото ілюстративне, ЧТУ

Чернівцям погодили проєкт із закупівлі 50 тролейбусів та будівництва нової тролейбусної лінії через Калинівський ринок за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомив заступник міського голови Чернівців Євгеній Маховіков.

«Маємо черговий результат — наші проєкти затверджені на Керівному комітеті (по суті, це офіційне схвалення  профільними міністерствами і банком. Фінальна крапка в довгому процесі розробки й узгоджень). Чернівці — перші і поки що єдині в Україні, які пройшли цей основний етап», – зазначив заступник міського голови.

Як повідомив Шпальті Євгеній Маховіков, наразі Чернівцям схвалили 11 мільйонів 468 тисяч євро на закупівлю 50 тролейбусів та 1 мільйон 534 330 євро на будівництво нової тролейбусної лінії. Наступний етап – оголошення тендеру.

«Це буде міжнародний тендер, брати участь у ньому зможуть компанії з усього світу, які виробляють тролейбуси. Але зважаючи на суми, які закладені на закупівлю, це ймовірно будуть вітчизняні виробники», – зауважив Маховіков.

Щодо вигляду та марки тролейбусів у тендері прописані вимоги — це повинен бути сучасний низькопідлоговий транспорт.

До речі, кредит Європейського інвестиційного банку розрахований на 22 роки, з 5 роками пільгового періоду. Кінцевий бенефіціар – Чернівецьке тролейбусне управління, яке буде обслуговувати цей кредит.

 

Коментарі