Новини

Більшість українців за деокупацію Криму та Донбасу, навіть якщо війна з рф затягнеться: опитування КМІС

Водночас 24% респондентів хочуть, аби Україна відмовилася від звільнення Криму військовим шляхом.

Фото: Радіо Свобода

Київський міжнародний інститут соціології опублікував результати телефонного опитування, яке проходило з 22 лютого до 6 березня 2023 року. В опитуванні взяли участь 2007 респондентів віком від 18 років на всій території України. Водночас не брали до уваги людей, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Також опитування проводили без урахування громадян, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року, повідомляє «Ліга. Новини» з посиланням на сайт КМІС.

Фото: КМІС

Результати опитування показали, що більшість українців не зацікавлена у «мирі» з російськими окупантами. Частина опитаних вважає, що треба воювати за вихід на кордони 1991 року.

«Українці усвідомлюють, що без додаткових серйозних умов просто припинення вогню лише відкладе подальшу агресію росії, тому боротьбу потрібно продовжувати, і поступок не може бути», – зазначає заступник директора КМІС Антон Грушецький.

За даними КМІС, 68% українців вважає, що Україна повинна звільнити від російських окупантів усі свої території разом із Кримом та Донбасом. Навіть попри можливі ризики зменшення допомоги західних партнерів та збільшення тривалости війни.

Натомість 24% респондентів хочуть, аби Україна відмовилася від звільнення Криму військовим шляхом. За їхнім вибором, Захід повинен надати зобов’язання допомогти Україні звільнити та захистити решту її територій разом із Донбасом.

Коментарі