Новини

Масований нічний обстріл росією: влучання в об’єкти енергетики, 4 загиблих на Львівщині та затримка потягів

росіяни вдарили по об’єктах інфраструктури та енергетики.

Фото ДСНС

Уночі проти 9 березня росія завдала по Україні масованого ракетного удару. Відомо про влучання в обʼєкти інфраструктури та енергетики, поранених та загиблих цивільних.

У Києві вибухи пролунали в Голосіївському районі столиці. Окупанти влучили в об’єкт інфраструктури. Близько 7 ранку у Києві пролунав ще один вибух у Святошинському районі.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його інформацією, двох постраждалих відправили до лікарні. Станом на 7:30 по допомогу звернулися троє людей. Зранку через ракетну атаку 40% споживачів у столиці — без опалення.

За попередньою інформацією, у Києві в обʼєкт інфраструктури влучила аеробалістична ракета типу «Кинджал». 

У Львівській області чотири людини загинули у результаті атаки росіян. 

«У Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні. Почалася пожежа. Її уже загасили. На цей момент відомо про чотирьох загиблих. Це четверо дорослих людей. Двоє чоловіків та двоє жінок», – про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у телеграмі.

Він зазначив, що в момент падіння ракети загиблі перебували у себе вдома. Рятувальники продовжують розбирати завали. Під ними можуть бути інші люди. 

За словами Козицького, пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж і декілька господарських будівель. 

Фото ДСНС

Золочівський міський голова Ігор Гриньків повідомив, що трагедія сталася у селі Велика Вільшаниця. Під завалами шукають ще одну людину.  

«Ракета впала на 2 житлові будинки. Вщент знесені будинки, вщент знищені. З 4 ранку працюють рятувальники, мешканці, поліція. Недавно знайшли тіла 4 загиблих. П’ятого мешканця шукають ще зараз рятувальники під завалами».

Укрзалізниця повідомляє про затримку низки потягів через масований обстріл росією.

«У зв’язку з ворожою атакою по об’єктах енергетичної інфраструктури маємо низку знеструмлених ділянок по країні, задіяно резервні тепловози», – йдеться у повідомленні. 

Станом на 6:18 ранку з-поміж 98 рейсів Укрзалізниці 10 затримуються на понад 1 годину, ще 5 — на понад 30 хвилин.

Серед них потяг до Чернівців — №7/8 Чернівці Київ, який прибуде майже на дві години пізніше.

 

Коментарі