Новини

Українці, вакциновані від COVID-19 за кордоном, можуть отримати сертифікат у Дії

Для цього потрібен іноземний документ, який підтверджує вакцинацію.

Фото: Мінцифри

Українці, які вакцинувалися від COVID-19 за кордоном, можуть отримати сертифікат у застосунку «Дія».

Про це повідомляють у МОЗ.

Така вакцинація можлива завдяки зчитувачу, який перевіряє автентичність отриманих цифрових документів. Він доступний за посиланням.

Після внесення даних про щеплення пацієнт зможе згенерувати сертифікат у застосунку або на порталі «Дія».

Як отримати сертифікат про вакцинацію в Дії

− Щепитися вакциною, яка визнана ВООЗ для екстреного використання (наприклад, це всі вакцини, які використовують в Україні). В іншому випадку лікар може рекомендувати пройти курс вакцинації повторно.

− Лікар повинен ввести дані до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ): для цього потрібен документ, який посвідчує особу, й іноземний документ, який підтверджує вакцинацію. Потрібно надати і надруковану копію документа (це може бути надрукований скриншот із зображенням QR-коду на смартфоні). Крім того, лікар може внести до системи дані про попередні щеплення.

− Щоб сформувати сертифікат у Дії, потрібно у «Послугах» обрати «СOVID-сертифікат» і його вид; поставити галочку, щоб дати згоду на передачу даних з ЕСОЗ у Дію.

Раніше ми писали, що українці, які щепилися бустерною вакциною проти коронавірусу, можуть згенерувати COVID-сертифікат, що позначить третю дозу у Дії.

Коментарі