Новини

Спортсмени та причетні до викрадення дітей: Зеленський затвердив нові санкції проти росіян

Зеленський увів у дію санкції РНБО.

Фото: скриншот зі звернення

Президент Володимир Зеленський увів у дію санкції Ради національної безпеки й оборони щодо громадян росії, які причетні до викрадення українських дітей із тимчасово окупованих територій.

Про це він заявив під час відеозвернення 26 лютого.

«Сьогодні є нові рішення нашої держави щодо санкцій проти тих, хто причетний або допомагає росії вести війну і знищувати життя та людей. Підписав три укази для реалізації рішень РНБО. Проти тих росіян, які причетні до викрадення українських дітей», – повідомив Зеленський.

Також Глава держави затвердив санкції щодо представників спорту та осіб, причетних до діяльности російських найманців.

«Проти тих представників російської сфери спорту, які намагаються поставити спорт на службу агресії. І проти тих, хто допомагає тримати структури найманців у росії для війни проти України й усіх вільних людей», – сказав Зеленський.

Із-поміж іншого Володимир Зеленський зустрівся з українськими журналістами.

«Дуже змістовна онлайн-зустріч. Привід – річниця марафону, вдячність усім, хто працює в ньому. Але зміст був значно ширшим. Ми говорили про посилення інформаційної роботи нашої держави й суспільства. Особливо це стосується тих частин світу, де наша дипломатія довгими десятиліттями з різних причин не була представлена», – зауважив президент.

На його думку, Україна повинна бути максимально сильною інформаційно й дипломатично.

Раніше ми писали про історію 12-річної Кіри з Маріуполя, яку викрали росіяни.

Коментарі