Новини

У Чернівцях UNICEF відкрив простір для дітей. ФОТО

Тут можна отримати психологічну, медичну, а також юридичну допомогу.

У Центральній дитячій бібліотеці відбулося відкриття дитячої точки UNICEF Спільно. Локація працюватиме щодня з 9:00 до 18:00.

Директорка департаменту соціяльної політики Наталія Фрунзе каже, що це не перша співпраця міста з дитячим фондом ООН.

«З міжнародною організацією UNICEF ми працюємо з початку повномасштабного вторгнення. Фонд допомагає гуманітарною допомогою у дитячому осередку, на вулиці Івана Франка, 29», — каже очільниця департаменту.

За словами пані Наталі, у Чернівцях буде ще один такий простір. Вона додає, що за попередньою інформацією, дитяча точка функціонуватиме протягом шести місяців.

«В дитячій поліклініці на Проспекті Незалежности теж буде така локація… Проєкт точно розрахований на пів року. Проте, (після його завершення, – ред.) дитяча кімната залишиться за Чернівецькою територіальною громадою, за бібліотекою», — каже очільниця департаменту.

Директорка Чернівецької централізованої бібліотечної системи Галина Пухальська, у коментарі для Шпальти зазначила, що приміщення дитячої бібліотеки обрали недарма.

«Це єдина бібліотека, яка знаходиться в типовому приміщенні. Її спроєктували як бібліотеку. Всі решта приміщень не пристосовані. А ця простора, можна розмістити багато дітей. Ще й розташована в спальному районі», — розповідає директорка бібліотеки.

Відповідальний за дитячу точку UNICEF Спільно Ігор Скринник каже, що схожі локації є і в інших містах України. Він підкреслює, що простір більше спрямовує свою роботу на внутрішньо-переміщених дітей.

«Таких точок є вже понад сто по всій Україні… Ми зосереджені більше на дітках, які постраждали внаслідок воєнних дій. Хочемо такою невеличкою дитячою кімнатою розрадити їх», — каже пан Ігор.

За його словами, організація найближчим часом проведе офіційне відкриття дитячої точки у Сторожинці.

«Коли діти відвідують наш простір, насамперед вони отримують розуміння та любов до себе. В нас з дітьми працюють дуже кваліфіковані працівники, які надають психологічну допомогу, можуть їх чомусь навчити», — каже Ігор Скринник.

Також він розповів, що вранці у дітей проводять руханку, а в обід — активні ігри. Потім діти можуть взяти участь у різноманітних майстер-класах.

«На одній зміні в нас працюють два адміністратори. Час від часу вони міняють одне одного. Психологічну допомогу надають окремі спеціялісти. В нашому телеграм-каналі ми повідомлятимемо про них заздалегідь», — коментує пан Ігор.

Олена переїхала з шестирічним сином до Чернівців з Херсонської области. Вважає, що дитяча точка — це добре як для дітей, так і для батьків.

«Не у всіх є можливість залишити дитину вдома. У мене немає такої можливости. Добре, що я можу привести сина сюди, коли зачинений садочок, а сама йти працювати. Мені подобається, що дітки можуть прийти погратися, поспілкуватися. Біда об’єднує», — резюмує відвідувачка.

Автор — Олександр Матіюк

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі