Новини

Митець зі Швейцарії підсвітив визначні будівлі у Львові до роковин повномасштабної війни

У межах туру всесвітньо відомий художник зі світла «фарбує» будівлі й пам’ятники у символічні патерни в кольорах державного прапора.

Фото з телеграму МКІП

Швейцарський митець Геррі Хофштеттер підсвітив історичні будівлі у Львові в рамках арттуру містами України.

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

«Цього разу швейцарський митець Геррі Хофштеттер підсвітив будівлі львівської Ратуші, вокзалу, Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та Львівської національної опери», — йдеться у повідомленні.

У Міністерстві зазначили, що у межах арттуру містами України «Вшанування пам’яті. Світло для надії» всесвітньо відомий художник зі світла «фарбує» будівлі й пам’ятники у символічні патерни в кольорах державного прапора.

Акція солідарности приурочена до роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фото з телеграму МКІП

Під час арттуру, який триватиме з 22 по 27 лютого, на відомих будівлях усі охочі зможуть побачити художні проєкції, присвячені річниці повномасштабної війни в Україні, а також українські символи незламности.

Фото з телеграму МКІП

Довідка.

Геррі Хофштеттер – всесвітньо відомий митець зі Швейцарії. Своїми роботами він доводить, що варто жити й захищати нашу планету та її довкілля. Серед робіт митця – освітлення гори Маттерхорн у Швейцарії. Це була акція солідарности зі світом під час карантину 2020 року через COVID-19.

Він також створив найбільший витвір мистецтва у світі – 22 лютого 2022 року, у китайський рік Тигра, він спроєктував тигра довжиною 5,3 км на північній стороні Айгера в Швейцарії.

 

Коментарі