Новини

На перехресті в Чернівцях протестували нову циклограму руху: світлофори тепер працюють посмугово

На перехресті вулиць Героїв Майдану, Садової та Сторожинецької змінили схему роботи світлофорів для кожної смуги, щоб пришвидшити рух.

Фото ілюстративне

Сьогодні, 21 лютого, у Чернівцях розпочали тестувати оновлену схему роботи світлофорної групи. Тепер світлофори на одному з перехресть працюють по-іншому – окремо, по кожній смузі.

Нова циклограма руху запрацювала на перехресті вулиць Героїв Майдану, Садової та Сторожинецької. Комунальники змінили час схеми роботи світлофорів для кожної смуги, щоб пришвидшити рух.

Тестовий режим показав, що все відпрацьовано та нормально функціонує. Про це Шпальті розповів директор МіськШепу Володимир Урсулян.

«Наразі споглядаємо, чи є помилки та що варто змінити. Крім руху транспорту, також треба врахувати й пішоходів – для них теж повинно бути достатньо часу, щоби перейти. Саме тому змінено циклограму», – додав Володимир Урсулян.

Торік перехрестя встелили новим асфальтовим покриттям, а також встановили нові світлофори. Наразі додали нову циклограму.

Директор МіськШепу також розповів, що на цьому перехресті, як і на декількох інших, під час вимкнення електроенергії світлофори все одно працюватимуть. Їх перепідключили до місць безперебійної подачі електроенергії.

Також Володимир Урсулян розповів, що під час тестового режиму значних проблем із водіями не виникало.

«Бригада, котра була на місці, розповіла, що проблем не було. Тому ми плануємо такий рух запровадити на постійній основі. Якщо ж у кінці дня виконроб доповість, що є проблеми по якійсь смузі, то їх усунуть», – резюмує Володимир.

Коментарі