Новини

Адвокат із Чернівців отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ за участь у боях на Лиманському напрямку

Максим Станкевич отримав нагрудний знак «Сталевий хрест» за участь у боях під Лиманом Донецької области та Білогорівкою на Луганщині.

Фото Максима Станкевича

Чернівчанин Максим Станкевич отримав відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України – нагрудний знак «Сталевий хрест». Його вручають окремим військовослужбовцям за виконання бойових завдань.

Як розповів Шпальті Максим, до отримання нагороди його представили ще в листопаді, але через отриману контузію та подальше лікування нагородили лише зараз.

Фото Максима Станкевича

За словами адвоката-військовослужбовця, таку нагороду дуже рідко вручають мобілізованим – переважно її отримують кадрові військові. Тож для нього ця відзнака є великою честю.

«Побратими вже привітали та навіть жартують. Кажуть, що в них нині адвокати викликають асоціації з хайпом у соцмережах та ЗМІ на порадах, як уникнути мобілізації. А я, мовляв, якийсь неправильний представник цієї професії — пішов добровільно служити 24 лютого замість того, щоб “відмазувати” інших від призову», — каже Максим Станкевич.

Нагороду чернівчанин отримав за участь у боях за селище Новоселівку Донецької области, взяття якого дозволило нашим Збройним силам увійти в місто Лиман.

Раніше Шпальта розповідала, що в тих боях Максим був єдиним, хто вижив із дозорної групи, яка потрапила засідку поблизу цього селища. Він зумів відійти та попередити решту свого підрозділу, після чого впродовж трьох днів за Новоселівку тривали бої, в яких десантники 81-ої окремої десантно-штурмової бригади разом із підрозділом Нацгвардії звільнили цей населений пункт.

Пізніше він брав участь в обороні села Білогорівки Сєвєродонецького району Луганської области. Максим Станкевич у складі підрозділу обороняв позиції поблизу села впродовж трьох днів проти сил ПВК «Вагнер», які мали значну кількісну перевагу.

Коментарі